За нас

Варненска хартиена борса ООД е една от най-старите частни фирми в България занимаващите се с доставка и дистрибуция на хартии и консумативи за полиграфията. Създадена през 1992 година, в началото на прехода към пазарна икономика, фирмата има солиден опит и изградена структура  на Българския пазар. Основател на фирмата е г-н Иван Костов, който има дългогодишен опит в полиграфията. ВХБ работи както с Европейски, така и с производители от Азия и Aмерика. Продуктите които предлагаме са с гарантиран произход и качество.

Фирмата работи в две направления: 
- внос и дистрибуция на хартии и консумативи в България;
- външна търговия; благодарение на изградения митнически склад в пристанище Варна, имаме възможност да складираме по-големи количества, които да реекспортираме. Стоките са предимно с произход Азия, но работим и с Европейски производители.

Разполагаме професионален екип , който във всеки момент е готов да отговори на нуждите на нашите клиенти. Предлагаме гъвкави ценови нива, които да отговарят максимално на нуждите на пазара. Предвид съвременни изисквания към бизнеса фирмата работи по внедряване на стандарт ISO 9001:2000.  С оглед нарастващите екологични изисквания работим и за придобиване на FSC сертификат, който да можем да предоставим на нашите клиените. Освен постоянни складови наличности, фирмата предлага също и доставка по предварителна заявка на клиента. Също консулитираме при избора на най-подходящия продукт за вашите цели.